Найбільш ненажерливі: названі авто з найбільшою витратою мастила

Підвищена витрата моторного мастила є поширеним головним болем сучасних автомобілістів. Причому, проявляється ця проблема, як правило, не відразу, а згодом після початку експлуатації автомобіля.

Як визначити “ненажерливі” авто при покупці? Експерти вирішили допомогти з вирішенням цього питання, склавши рейтинг авто, які найбільше споживають мастила.

Найчастіше подібна неприємність трапляється з машинами німецького виробництва. Лідерство в цьому антирейтингу утримують авто з турбо двигунами об’ємом 1,8 або 2,0 літра. Це Audi A3, A4, A5, A6, Q3, Q5, а також Volkswagen Golf, Tiguan, Passat, Jetta та Skoda Octavia.

У моделей Audi часто підвищена витрата мастила виникає з 3,0-літровим двигуном EA837, випуску 2008 року. Експерти пояснюють це явище зносом у циліндрах та «закоксовкою» поршневих кілець.

Також водії часто скаржаться на витрату мастила у машинах BMW 3-ї серії. Після 70-80 тисяч пробігу моделі з двигунами N45 та N46 починають активно споживати мастило.

Серед автомобілів марки Toyota підвищена витрата мастила спостерігається у моделей Corolla та Avensis, оснащених 1,8-літровим атмосферним двигуном із серії 1ZZ-FE.

Корейські авто стикаються з подібною проблемою найчастіше, маючи на борту двигуни G4KA/G4KD/G4NA. Їх встановлювали Kia Sportage, Hyundai Tucson та Kia Ceed до 2018 року.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти