4 ознаки, що час міняти підшипник маточини: колеса відлітають на ходу

Серед одних із найнебезпечніших несправностей автомобіля механіки називають несправність підшипника маточини. Якщо вчасно не помітити і не усунути цю поломку, колесо автомобіля може відлетіти прямо на ходу.

Завданням підшипника маточини є плавне обертання колеса. Поганий догляд за автомобілем або інтенсивне використання машини на бездоріжжі призводить до виведення з ладу цієї деталі. Як своєчасно розпізнати проблему та не допустити загрози ДТП, розповіли експерти. Вони навели 4 ознаки, що вказують на несправність підшипника.

Вібрація та шум від колеса авто можуть говорити про наявність проблем із підшипником маточини. Найчастіше це гул чи скрип, який посилюється при гальмуванні чи поворотах.

Погіршення керованості також може свідчити про те, що настав час змінювати підшипник. Істотне зношування деталі призводить до того, що авто стає менш стійким і нестабільним на дорозі.

Зношене або пошкоджене гальмо. Підшипник маточини безпосередньо пов’язаний з гальмівною системою. Його несправність прискорює знос гальмівних колодок.

Нестабільність керма також може вказувати на проблеми із підшипником. Експерти вказують, що за наявності проблеми кермо може тремтіти або вібрувати.

Джерело auto.24tv.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти