Експерти назвали 3 способи зупинити авто, якщо раптово відмовили гальма

Іноді гальма в автомобілі відмовляють раптово і в непідходящий для цього момент. Нарікати тут на погане технічне обслуговування вже марно — треба вживати екстрених заходів. Але яких? Досвідчені автомобілісти назвали три способи зупинити автомобіль при несправних гальмах.

Трансмісія

Найчастіше при несправності гальмівної системи згадують про цей спосіб, який полягає у поступовому зниженні передач. Робити це різко, перемикаючи КПП першу чи другу передачу, категорично не можна. Якщо у вас є АКПП, потрібно перевести її в ручний режим.

Ручне гальмо

Цей метод зупинки авто слід використовувати, якщо швидкість руху невелика – до 40 км/год. І навіть у такому випадку потрібно спочатку переконатися, що автомобіль рухається прямою траєкторією, інакше не виключено перекидання машини.

Перешкода

У крайньому випадку рекомендується гальмувати за допомогою перешкод. Тут допоможе виїзд на узбіччя, занесене снігом, притискання боком до автомобілів без авто чи інших поверхонь. Робити це потрібно лише якщо відсутність гальмування загрожує ще гіршими наслідками.

Джерело dexpens.com
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти