Штрафують на 17 тисяч за відсутність у водія одного документа: як не потрапити в халепу

Українські водії звикли, що страховий поліс на автомобіль давно є обов’язковим документом, за відсутність якого можна отримати штраф. У той же час не багато хто знає, що у певних випадках водії повинні мати і документ, який підтверджує їхнє особисте страхування.

Юристи нагадали, що Закон України «Про страхування», а також Положення КМУ №959 встановлюють обов’язок водія транспортного підприємства, що здійснює пасажирські перевезення, мати поліс індивідуального страхування від нещасних випадків на транспорті. Такий документ у водіїв мають право запросити поліція чи співробітники Укртрансбезпеки.

За відсутність поліса передбачено штраф у розмірі 17 тисяч гривень. Він накладається не безпосередньо на водія, а на юридичну особу чи підприємця, який є його роботодавцем. При цьому ймовірні випадки, коли підприємець, який «постраждав», вичитує штраф із зарплати водія. У зв’язку з цим юристи рекомендують автомобілістам, які здійснюють пасажирські перевезення, уважніше підходити до організації своєї трудової діяльності.

Підпишись на нас в Google НОВИНИ, та отримуй більше свіжих новин!

Джерело doradvokat.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти