Як правильно прибрати пташиний послід з машини, щоб не пошкодити покриття

Нерідко автомобілісти відмовляються залишати транспортний засіб під деревами або проводами ЛЕП, оскільки таким чином існує ризик забруднити авто послідом птахів, що засіли нагорі. Однак пташині екскременти на кузові автомобіля є не просто звичайним забрудненням, а й небезпечним явищем, що може пошкодити поверхню машини.

Послід містить їдкі кислоти, які при тривалому контакті можуть роз’їдати фарбу автомобіля. Також у спеку фарба нагрівається і розширюється, а вночі остигає, щоб призводить до того, що прилиплі до поверхні забруднення можуть глибоко в’їстися в покриття.

Якщо послід виявлений відразу ж, його можна змити водою. При тривалому знаходженні забруднень на поверхні вони висихають і усунути їх вже складніше. Причому розтирати їх ганчіркою в такому разі не рекомендується через абразивні матеріали, здатні пошкодити покриття авто.

Досвідчені автомобілісти радять зробити для прибирання посліду спеціальний розчин із теплої води та харчової соди. Просочивши їм губку або ганчірку, слід покласти її на послід, розм’якшивши його. За кілька хвилин можна акуратно прибрати його круговими рухами.

Джерело Elespanol
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти