Штраф може подвоїтися: водіям вказали на важливу деталь при оформленні порушення ПДР

Часто водії після оформлення поліцією адміністративних матеріалів про порушення правил дорожнього руху відмовляються брати копію постанови про накладення штрафу. Таким чином, вони сподіваються уникнути покарання або максимально затягнути процес розгляду. Однак насправді цим вони роблять собі тільки гірше.

Як пояснили юристи «Дорожнього адвоката», подібна поведінка загрожує тим, що штраф за порушення правил дорожнього руху може подвоїтися. Адже водій, за законом, має 10 днів на оскарження штрафу і 15 днів на його сплату. При відмові від постанови, її мають направити поштою, що займе час. Причому часто документ навіть не надсилають порушнику, мотивуючи це тим, що він відмовився від нього.

В Україні водіїв почали незаконно штрафувати за нове порушення: врятує лише суд

Без постанови водій не зможе сплатити штраф, оскільки не матиме відповідних реквізитів та не зможе оскаржити його, оскільки не зможе пояснити суду підставу звернення. Водночас виконавча служба не чекатиме, якщо штраф вчасно не сплатять, і стягне його у подвійному розмірі, разом із витратами на виконавче провадження. Також порушнику можуть заборонити виїзд за кордон. Таким чином, юристи категорично не рекомендують водію відмовлятися від отримання постанови.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти