Що робити водіям, якщо ДТП сталася через пішохода: відповідь юристів

Вважається, що дорожньо-транспортна пригода – це інцидент, фігурантом та винуватцем якого насамперед є водій транспортного засобу. Але що робити, коли аварію провокують дії пішоходів? Чи можна притягувати їх до відповідальності за такі дії?

На ці питання дали відповідь юристи «Дорожнього адвоката», які нагадали, що правила дорожнього руху передбачають наявність у пішоходів не лише прав, а й обов’язків, а отже, й відповідальності. Зокрема, ст. 127 КУпАП чітко визначає випадки, коли пішохід може бути покараний за порушення правил дорожнього руху. У тому числі за ч.4 цієї статті пішохода за створення своїми діями аварійної обстановки можна оштрафувати на 850 гривень або навіть відправити на громадські роботи на строк до 40 годин.

Таким чином, юристи звертають увагу учасників дорожнього руху, що вони мають право вимагати від поліції притягати до відповідальності пішоходів, якщо є об’єктивні докази, що вказують на їхню винність у порушенні правил дорожнього руху. У тому числі це стосується ДТП.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти