5 порад досвідчених водіїв, як не зламати авто під час гальмування

Бережна експлуатація автомобіля в умовах подорожчання та дефіциту запчастин стає крайньою потребою. Винятком не є і гальма, які є одним із ключових елементів керування транспортним засобом.

Досвідчені автомобілісти з роками набувають навичок правильного використання гальмівної системи, щоб уникнути передчасної поломки транспортного засобу. Вони виділяють п’ять важливих порад, як не зламати авто під час гальмування.

1. Уникати різкого гальмування

Це дозволить уникнути швидкого знесення колодок і дисків. Найкраще стежити за дорожньою обстановкою уважніше та заздалегідь передбачати свої дії на дорозі. Якщо ж постійно розганятися і активно гальмувати, це може призвести до перегріву гальмівних колодок і навіть «скип’ятіння» гальмівної рідини.

2. Не гальмувати на ямах та нерівностях

Сам собою факт попадання в яму на дорозі нічого доброго не віщує, але й різке гальмування при цьому ситуацію не покращить. Адже колесо поринає в поглиблення, що призводить до стиснення пружин, що різко підвищує навантаження на колеса, кузов та підвіску.

3. Калюжі та вода – джерело небезпеки

Калюжі можуть ховати під собою глибокі вібоїни. Також при перегрітій гальмівній системі потрапляння на неї води може призвести до деформації дисків.

4. Не гальмувати різко у повороті

Інтенсивне гальмування при повороті кермового колеса може спровокувати знесення передньої чи задньої осі. Найбільша загроза подібної несправності існує при слизькому покритті. Це також загрожує підвищеним зносом шин та підвіски.

5. Слідкувати за станом гальм

Зношування гальмівних колодок відбувається поступово, до певного моменту його можна не помітити і зіткнутися потім із несправністю у найменш вдалий для цього час.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти