Названо 5 основних причин поломок авто в спеку

У теплу пору року люди зазвичай намагаються більше часу проводити на вулиці. Звідси й активніше використання транспорту. Чим це загрожує для автомобіля, який, як і людина, реагує на зміну температурного режиму?

Експерти назвали топ-5 причин поломок машини у спеку.

Перегрів двигуна може призвести до швидкого зношування та виведення з ладу агрегату. Водіям рекомендують у спеку регулярно стежити за рівнем охолоджуючої рідини та показниками температури на панелі приладів.

Зношування шин відбувається через контакт гуми з розпеченою дорожньою поверхнею. Це підвищує ризик проколів, розрізів та тріскання покришок, що на ходу може призвести до аварії. Водіям радять регулярно перевіряти тиск у шинах, а також їхній стан.

Відмова акумулятора можлива в спеку через хімічні реакції, що відбуваються під впливом перепаду температур. Уникнути цього можна регулярно перевіряючи стан акумулятора та показника його заряду.

Поломка кондиціонера можлива через інтенсивне використання при підвищених температурах. Рекомендується уникати різких стрибків навантаження на нього.

Пошкодження лакофарбового покриття можливе через вплив прямих сонячних променів. Уникати цього можна паркуючи авто у тіні.

Джерело Autogid
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти