Як при покупці авто дізнатися всю його підноготну за VIN-кодом

В Україні величезною популярністю користуються авто із пробігом. Це вигідно, до того ж часто автомобілісти віддають перевагу вживаним машинам через те, що вони вже пройшли свого роду обкатку.

У той же час, покупка автомобіля на вторинному ринку може приховувати за собою ряд неприємних моментів. Прагнучи продати машину вигідніше або швидше, попередні власники іноді прикрашають історію авто. Трапляються також і спроби продати крадений транспорт.

Не стати жертвою обману і не потрапити в халепу допоможе перевірка транспортного засобу за його унікальним VIN-кодом — Vehicle identification number, що в перекладі означає ідентифікаційний номер транспортного засобу і складається з 17 цифр. Знайти його, як правило, можна, поряд з сидінням водія внизу арки або відразу під ним, а також під капотом.

“Пробити” VIN-код можна на сайті Головного сервісного центру МВС України. Тут безкоштовно можна дізнатися про останню операцію з транспортним засобом, дату та місце його останньої реєстрації, рік випуску та загальні технічні характеристики. За додаткову плату доступна інформація про кількість попередніх власників, ДТП, наявність заборони на продаж чи обтяження, страхування тощо.

Джерело vikna.tv
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти