Експерт розповів про справжні цілі «євробляхерів»

Поступки влади власникам автомобілів з іноземною реєстрацією можуть створити небезпечний прецедент. Про це в ефірі “Прямого” заявив політолог Сергій Таран, коментуючи масові мітинги т. з. “євробляхерів”.

“Я не розумію цього протесту. Україна демократична і ліберальна країна, що відкрита до будь-чого. Але я не можу назвати прикладу в жодній іншій країні, де би люди масово порушили закон, масово не платили податки, а потім виходили до парламенту і вимагали від інших громадян заплатити за них податки. В іншій країні ними займалися б правоохоронні структури. В нашій країні вони виходять на акції протесту”, – упевнений він.

На його переконання, такий приклад може стати небезпечним прецедентом для держави.

“Якщо ми говоримо, що закон один для всіх — треба платити податки. Інша річ, що високі акцизи себе не виправдали, що українська автомобільна галузь не розвивається, що ми не маємо дешевих вітчизняних авто. Це важливе питання, його потрібно ставити. Але не ціною того, щоб хтось не платив податки”, – наголосив Таран.

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман пообіцяв власникам автомобілів з іноземною реєстрацією захист від «репресій» Національної поліції.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти