Названо 3 способи, як визначити неякісний бензин

Зі зростанням цін на пальне в Україні автомобілісти все частіше скаржаться на появу у продажу неякісного бензину. Найчастіше його продають за доступнішою ціною, що вже має викликати підозру.

Найбільше нарікань водіїв на неякісний А95, який шахраї отримують шляхом розбавлення дешевого палива всілякими хімічними добавками. Щоб підвищити октанове число, вони використовують ароматичні вуглеводні, фероцен, N-метиланілін (ММА) або метилтритбутиловий ефір (МТБЕ), а також нафталін і ацетон.

Все це робиться поза всілякими стандартами, нормативами, пропорціями та технологіями. У результаті часто навряд чи вдається підняти октанове число навіть до А91. Експерти зазначають, що використовувати таке паливо не лише шкідливо для автомобіля, а й небезпечно. У той же час, достовірно визначити «контрафакт» можна лише в лабораторних умовах. Але як тоді з’ясувати, яким паливом краще не заправлятися? Експерти назвали три простих способи, які дозволять зрозуміти, що з бензином щось не так.

Запах

Краще завжди мати під рукою баночку зі стандартом — якісним бензином, щоб порівнювати його запах із пальним, що купується.

Колір

Як правило, «контрафакт» темніший за оригінальний бензин.

Випробування двигуном

Зміна звуку роботи силової установки після заправки може свідчити про проблеми з якістю палива.

Джерело MMR
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти