Водіям назвали прості способи визначення неякісного бензину та дизеля

В Україні, на жаль, продаж неякісного автомобільного палива є поширеним явищем. Найгірше навіть не сам факт обману на АЗС, а те, що через нього може вийти з ладу паливна система вашої машини чи навіть двигун.

Експерти зазначають, що найпростішим способом перевірити якість бензину чи дизельного палива є огляд його у прозорій ємності. Герметично закривши її пробкою, варто почекати кілька хвилин. У разі потемніння рідини та випадання осаду можна не сумніватися – вам продали контрафакт.

При додаванні в паливо води вона помітна окремим шаром. Механічні домішки можна знайти, пропустивши паливо через паперовий фільтр. Його потемніння буде ознакою поганої якості палива.

Якісне дизпаливо має помірний запах, а його колір, як правило, світло-коричневий або бурий із синюватим відтінком. Пляма якісного дизеля залишає від себе після випаровування на папері жирну пляму, а бензин випаровується без слідів.

Експерти також називали 4 прості ознаки, які однозначно вказують на використання в автомобілі неякісного бензину або дизеля.

1. Труднощі при запуску двигуна. Старий або забруднений бензин може не давати силовій установці достатньо потужності для запуску.

2. Поява неординарних звуків, на зразок шипіння або свисту, при роботі двигуна також може вказувати на низьку якість бензину. У той же час експерти звертають увагу, що подібні проблеми також притаманні несправному паливному фільтру.

3. Двигун часто глухне. Відсутність стабільного горіння палива може говорити про наявність домішок чи забруднення палива.

4. Підвищена витрата палива. Для забезпечення потрібної потужності двигуну доводиться споживати великі обсяги бензину або дизеля, якщо їх якість істотно нижча за потрібне.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти