5 несправностей автомобіля, що виникають через неякісне паливо

В Україні останнім часом сильно зросли ціни на бензин, через що ризик купити неякісне паливо суттєво збільшився. Спроби заощадити на бензині та дизпаливі, заправляючись у сумнівних продавців, можуть призвести до серйозних наслідків, які миттєво зведуть нанівець всю економію.

Зокрема, експерти вказують, що використання неякісного палива може зашкодити цілій низці вузлів та механізмів автомобіля. Різні присадки, бруд і домішки, які, як правило, містяться в неякісному бензині або дизпаливі, дуже швидко засмічують сіточку фільтра бензонасоса. Це створює додаткове навантаження на агрегат, який може вже за кілька місяців вийти з ладу.

Також під загрозою опиняються форсунки автомобіля. Зазначається, що погане паливо порушує налаштування компонентів форсунок, що погіршує процес розпилення палива. Крім того, експерти звертають увагу, що контрафактне пальне виробляє більше нагару, який накопичується в циліндрах двигуна, що шкодить свічкам запалювання і засмічує поршневі кільця.

Окремо наголошується на ризику виходу з ладу прокладок, гумових ущільнювачів, шлангів та інших комплектуючих, вартість заміни яких часом становить десятки тисяч гривень.

Джерело uamotors.com.ua
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти