Названо випадки, коли можна використовувати воду замість охолоджуючої рідини

Як відомо, система охолодження сучасних автомобілів використовує спеціальну рідину — антифриз. Однак є випадки, коли замість неї можна використовувати воду.

Антифриз спеціально розроблений для системи охолодження. Ключовою його якістю є те, що він не замерзає за мінусових температур. Якщо взимку залити в розширювальний бачок воду, то вся система просто замерзне,стана непридатною сама і може спровокувати поломку цілого ряду вузлів і агрегатів.

Водночас у теплу пору року такої загрози немає. Наприклад, стоячи в пробці або далеко за містом, де поблизу немає автомобільних магазинів з антифризом, можна долити в розширювальний бачок дистильовану воду, якщо двигун “кипить”. Експерти нагадують, що у складі антифризу і так є незначна кількість води, яка туди потрапляє разом із конденсатом. Тому нічого катастрофічного у цьому немає.

З іншого боку звертається увага на те, що при тривалому використанні води як охолоджуючої рідини, металеві деталі системи можуть піддатися корозії. У зв’язку з цим рекомендується використовувати воду лише як тимчасовий замінник антифризу і за першої можливості злити її із системи.

Джерело MMR
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти