Навіщо водії зі стажем додавали цукор у систему охолодження автомобіля

Досвідчені автомобілісти, як правило, мають свій набір «лайфхаків», які суттєво спрощують їм життя в процесі експлуатації автомобіля або допомагають ефективніше справлятися з позаштатними ситуаціями. Один такий трюк пов’язаний із використанням звичайного цукру.

Зазначається, що цей продукт у минулому водії зі стажем додавали до системи охолодження. Це було через те, що якість охолоджуючої рідини тоді часто залишала бажати кращого. Цукор же «прокачував» її. Автомобілісти дійшли висновку, що цукровий «сироп» має вищу температуру кипіння і замерзає за нижчих температур, ніж звичайна вода.

Щоб досягти потрібного ефекту, слід змішати цукор з водою або охолоджувальною рідиною в пропорції 1 до 2. Сьогодні такий «лайфхак» не настільки широко застосовується через високу якість антифризу, який доступний українським автомобілістам. У той же час цей спосіб допоможе, коли в спеку або незначний мороз рівень охолоджувальної рідини в системі низький, а поблизу магазину з антифризом немає. Тоді можна долити в бачок цукровий сироп. При цьому експерти попереджають, що ця рідина має лише тимчасовий ефект і краще замінити її за першої можливості.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти