Експерти назвали 3 простих способи, як визначити неякісний бензин

Зростання цін на пальне та тяжке фінансове становище змушують українських автомобілістів шукати способи заощадити на заправці транспортного засобу. Особливо небезпечною на цьому тлі є активізація торговців контрафактним бензином та дизелем.

Як відомо, використання неякісного палива загрожує не тільки марною тратою грошей, а й поломкою автомобіля. Насамперед це стосується паливної системи. Найчастіше шахраї «бодяжать» марку А95. Дешевше паливо розбавляють всілякими добавками, а задля підвищення октанового числа додають N-метиланілін (ММА) або метилтритбутиловий ефір (МТБЕ), а також нафталін і ацетон.

При цьому контрафакт, за словами експертів, легко визначити трьома простими способами. Перший полягає у перевірці запаху палива. Найкраще для цього мати зразок якісного бензину, який можна порівняти з потенційним контрафактом.

Також неякісний бензин можна визначити за кольором — він темніший за оригінал. Ну і третій спосіб полягає у перевірці палива двигуном. Зміна звуку роботи агрегату може говорити про погану якість бензину.

Джерело MMR
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти