Механік назвав 3 головні помилки при прогріванні двигуна, які вбивають автомобіль

Прогрівання двигуна автомобіля є найважливішим процесом при експлуатації транспортного засобу в холодну пору року. У зв’язку з цим варто серйозно ставитися до цієї процедури.

Однак далеко не всі автомобілісти знають правила прогрівання двигуна і дотримуються їх. Експерти видання Hyser із посиланням на коментар досвідченого механіка назвали 3 головні помилки, які роблять недосвідчені водії у такій ситуації.

1. Не завантажуйте обігрівач після запуску двигуна. Часто автомобілісти, сівши в машину, поспішають увімкнути обігрів салону, що призводить до того, що на нерозігрітий двигун йде додаткове навантаження. При цьому повітря в салон все одно надходить холодне.

2. Не варто спрямовувати потоки гарячого повітря на замерзле лобове скло. Через різкий перепад температур воно може просто тріснути.

3. Не потрібно поспішати під час прогріву двигуна. Краще дати йому попрацювати на холостому ходу кілька хвилин, ніж навантажувати холодний агрегат. Подібна помилка прискорить зношування мотора і може призвести до його передчасного виходу з ладу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти