Механік із 55-річним стажем назвав 5 речей, які категорично не можна робити з авто на АКПП

Машини з автоматичною коробкою перемикання передач свого часу здійснили справжню революцію в автомобілебудуванні, яка перевернула уявлення водіїв про керування транспортним засобом. У той же час використання АКПП накладає на автомобілістів низку обмежень, про які багато хто навіть не здогадується.

Американський блогер та автомеханік із 55-річним стажем Скотті Кілмер перерахував 5 речей, які категорично не рекомендується робити з машиною на «автоматі». Експерт звернув увагу, що всі ці помилки врешті-решт приведуть власника авто до дорогого ремонту трансмісії.

Не їздити дорогою залитими водою
Вода може потрапити всередину КПП, що загрожує її пошкодженням або повним виходом з ладу.

Не перемикатися на задній хід під час руху
Найбільш актуальною є ця проблема для авто, у яких важіль КПП знаходиться між сидіннями. На ходу така дія може призвести до поломки трансмісії.

Не залишати двигун надовго на холостому ходу
Тривала робота на холостих обертах призводить до перегріву трансмісії, що провокує її підвищений знос. Краще заглушити двигун, якщо доводиться довго чекати на рух.

Не влаштовувати машині пробуксування коліс
Комусь це може здатися ефектним і крутим, але насправді така поведінка «вбиває» автомат.

Не забувати міняти трансмісійну рідину
Багато дилерів у салоні переконують майбутніх власників авто, що трансмісійне масло міняти взагалі не обов’язково. Насправді, як наголошує Кілмер, робити це потрібно робити після кожних 100-130 тисяч кілометрів пробігу. В іншому випадку трансмісія швидше зношується і приходить у непридатність.

Джерело OBOZREVATEL
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти