Скрип гальм автомобіля: чому відбувається, наскільки небезпечний і як його усунути

Гальмівна система є одним з ключових елементів керування автомобілем, у зв’язку з чим її справності слід приділяти максимальну увагу. На цьому тлі багатьох водіїв непокоїть таке явище, як скрип гальмівних колодок.

Експерти Hyser зазначають, що причин для скрипу гальм може бути кілька. Насамперед це може відбуватися через знос колодок. Як правило, скрип виходить через те, що встановлені виробником «пелюстки» попереджають водія про те, що колодки настав час замінити.

Також скрип може лунати через «закисання» колодок у гальмівних супортах. Вирішити проблему можна за допомогою застосування спеціального мастила.

Ще однією причиною скрипу може бути пошкодження протискрипних пластин, які встановлюються виробником для зменшення скрипу між колодками та дисками. Тут допоможе лише заміна деталей.

Крім того можуть скрипіти і нові колодки, які ще не «притерлися» до дисків. Тривалість цього явища залежить від якості колодок.

Окремо експерти звертають увагу на таке явище як забруднення гальмівної системи. Бруд і пісок, що потрапили всередину, можуть провокувати неприємний звук при гальмуванні. Вирішити проблему можна шляхом очищення механізмів щіткою.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти