Експерти пояснили, як правильно обрати зимову гуму для автомобіля

Використання спеціальних шин у зимовий період року є вкрай важливим фактором для безпеки руху. Літня гума, як відомо, «дубеє» на морозі і не здатна забезпечити стійке зчеплення із зледенілою або засніженою дорожньою поверхнею.

Але як правильно вибрати зимові шини? Експерти Hyser звернули увагу на низку факторів, які слід враховувати перед тим, як їх купувати. Зокрема, вони зазначили, що відомі бренди, хоч і коштують дорого, але більше дбають про якість продукції та свою репутацію. Але навіть вони не завжди можуть гарантувати стовідсоткову надійність.

На широких шинах рідше заносить автомобіль, шипи збільшують зчеплення з дорогою. При цьому шиповані шини роблять машину неповороткішою. На засніженій та зледенілій поверхні краще себе показують шини меншого діаметра.

Малюнок протектора впливає на гучність їзди. Асиметричні малюнки, як правило, тихіше, але мають вищу вартість. Високопрофільні шини погіршують стійкість автомобіля на поворотах.

Гума, яка має хімічні добавки, більш стійка до зношування та довгострокова. Від року випуску шини залежить, наскільки сучасні технології застосовувалися за її виробництві. Перевірити цю інформацію можна на боковині виробу.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти