Скільки можна зберігати бензин у каністрі: це має знати кожен

Багато водіїв не замислюються про те, що бензин також має термін придатності, який не такий великий, як може здатися. Це слід знати кожному на тлі подорожчання палива та спроб деяких автомобілістів запастись бензином надовго.

ДСТУ пред’являє до всіх марок бензину вимогу гарантійного терміну придатності один рік з дня виготовлення. Це пов’язано з присадками, які додають в паливо, що впливають на його довговічність.

Безпосередньо терміни придатності бензину пов’язані з умовами його зберігання. Зокрема, слід щільно закривати тару, в якій знаходиться паливо, не допускати потрапляння всередину вологи та забруднень.

Також важливо дотримуватися правильної температури. Оптимальним є діапазон +15-20 градусів за Цельсієм. Найкраще зберігати бензин у металевих каністрах та контейнерах. Також можна використовувати пластикову тару, проте лише таку, що спеціально призначена для цих цілей.

Штраф 340 гривень: де тепер не можна зупинятися водіям за новими правилами дорожнього руху

Бензин у бензобаку має бути використаний протягом півроку. Все через схильність до коливань температури, попадання в бак вологи і повітря.

Прострочений бензин стає темним або має коричневий відтінок. Його використання протипоказане через підвищену детонацію та загрозу пошкодження паливної системи автомобіля.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти