Залишитесь без грошей та машини: юрист розповів про ризики купівлі авто за довіреністю

Багато українців вважають за краще купувати вживані автомобілі за довіреністю, щоб уникнути зайвої бюрократичної тяганини. Це досить поширений спосіб укладення угоди, проте він приховує за собою низку небезпечних ризиків.

Адвокат Роман Симутін у себе на YouTube-каналі розповів про те, чому краще не купувати авто за довіреністю. Він навів приклад зі своєї практики, коли клієнт купив машину таким чином, а згодом з’ясував, що у транспортного засобу підроблено номерні агрегати. Машину забрала на штрафмайданчик поліція, а повернути гроші за сумнівну купівлю, потім йому було дуже непросто.

Щоб не потрапити в таку ситуацію, юрист рекомендує фіксувати факт передачі коштів за авто, адже нотаріус при оформленні довіреності цього не робить. Найкраще брати розписку з продавця, щоб можна було в суді довести, що угода справді мала місце і була розрахована на конкретну суму. При цьому Симутін категорично не рекомендує зв’язуватися з купівлею авто за довіреністю. Він звертає увагу, що послуги перереєстрації транспортного засобу коштують приблизно стільки ж, скільки оформлення довіреності.

Джерело РБК-Україна
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти