Врятує вас при блекауті: улюблений лайфхак китайських водіїв електрокарів

З настанням холодів українці все більше побоюються атак російських окупантів на енергетичну інфраструктуру, подібних до тих, які були минулого року. Однак власники автомобілів на електричній тязі завдяки одному цікавому лайфхаку можуть більше не боятися блекаутів.

Китайські автомобілісти давно з’ясували, що електрокари можна використовувати не лише за прямим призначенням, а й як величезний пауербанк на колесах. За допомогою своїх машин вони не лише гріються в холодну погоду та заряджають гаджети, а й підключають до них побутові електроприлади та навіть цілі будинки.

Допоможе в цьому двостороння або двонаправлена зарядка, яку підтримують багато сучасних електрокарів. При цьому важливо розуміти, що існує два види такої технології: V2L “vehicle-to-load” (дозволяє включати девайси через спеціальну розетку в авто) та V2H “vehicle-to-home” (дозволяє заживити електрикою будинок). Для того, щоб скористатися цією технологією, слід мати спеціальний перехідник, який іноді йде в комплекті з автомобілем.

При цьому важливо дотримуватись техніки безпеки при підключенні двосторонньої зарядки, щоб не постраждати самому і не пошкодити батарею або прилади.

Джерело HindustanTimes
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти