Водіям назвали 4 речі, на які слід звернути увагу під час нічної їзди

Світловий день поступово скорочується, а переведення годинника на зимовий час призвело до того, що сонце сідає ще раніше. Відповідно все більше водіїв стикаються з їздою у темний час доби, що потребує особливої пильності.

Експерти підкреслюють, що до нічних поїздок слід підготуватися заздалегідь наскільки це можливо, не чекаючи, коли проблема застигне вас зненацька. Вони назвали 4 речі, на які треба звернути увагу безпосередньо перед або під час того, як ви опинилися за кермом у темний час доби.

1. Слід перевірити освітлення в салоні авто та справність фар, усунувши всі несправності якнайшвидше.

2. Важливо також перевірити тиск у шинах, оскільки його перевищення може призвести до того, що шина лусне прямо на ходу. У темний час доби це особливо небезпечно. Перевіряти тиск рекомендується кожні два тижні. Також потрібно стежити за зношуванням своїх шин, товщина протекторів яких повинна становити не менше 1,6 мм.

3. Захист зору. Яскраве світло фар темними вечорами і в сутінках може засліпити водія. Уберегтися від цього допоможуть спеціальні антиблікові окуляри.

4. У темний час доби слід особливу увагу звертати на вразливих учасників дорожнього руху, таких як діти, люди похилого віку та велосипедисти, особливо на заміських дорогах.

Джерело Independent.ie
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти