Для чого деякі водії додають у двигун засіб для миття посуду

Ви можете подумати, що водій збожеволів, якщо побачите, що він заливає в двигун засіб для миття посуду. Однак це має цілком своє пояснення.

Досвідчені автомобілісти давно з’ясували, що кухонна та побутова хімія може спрощувати їм життя під час обслуговування транспортного засобу. Зокрема, як пише портал MMR, додавання миючого засобу в мотор дозволяє позбавитися стукоту гідрокомпенсаторів, а також зменшити гучність роботи агрегату.

Більше того, існує теорія, що засіб для миття посуду ефективно очищає двигун від нагару. Останній може забивати канали, якими відбувається циркуляція моторного масла, а також призводить до залягання поршневих кілець. Все це згодом здатне призвести до підвищеної витрати мастила, палива та швидкого зносу двигуна.

Водії додають у мотор не менше 100 грамів миючого засобу. Якщо залити менше, ефекту нібито не буде. При цьому варто відзначити, що більшість тих, хто випробували такий спосіб, відзначають — позитивний ефект зникає вже за кілька годин і шум двигуна повертається. У зв’язку з цим застосовувати миючий засіб для поліпшення роботи та очищення двигуна кожен може лише на свій страх і ризик.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти