Навіщо водії раніше обливали бензином покришки автомобілів

Мало хто знає, але в минулому водії практикували незвичайний спосіб покращити якість автомобільних шин у зимовий період. Покришки обливали бензином та підпалювали.

Через планову економіку у Радянському Союзі часто існував гострий дефіцит різного роду споживчих товарів, включаючи зимові шини. Через це автомобілістам доводилося задовольнятися тим, що є і шукати оригінальні рішення для виходу із ситуації.

У якийсь момент водії почали звертати увагу, що каучук, з якого робили в СРСР автомобільні шини, взимку втрачав еластичність за низьких температур, що погіршувало зчеплення з поверхнею. Це намагалися виправити шляхом розігріву гуми. Високооктановий бензин підходив для такої мети найкраще. Паливом обливали покришки та ненадовго підпалювали. Деякі використовували паяльні лампи. У результаті 1960-70 роках така практика стала для автомобілістів звичною.

Вже у 1980-х ситуація покращилася, радянські виробники стали експериментувати з малюнками протекторів та складом гуми. Втім, проблема не була вирішена повністю, аж до появи на ринку якіснішої іноземної продукції.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти