Завжди відключайте її: механік назвав одну небезпечну функцію автомобіля, що вбиває двигун

Відомий механік із 56-річним стажем Скотті Кілмер на своєму YouTube-каналі поділився з автовласниками маловідомою порадою, яка може збільшити довговічність автомобіля. Ця рекомендація особливо важлива для тих, хто має функцію автоматичного запуску та зупинки двигуна, поширену в сучасних автомобілях.

Система start-stop покликана заощаджувати паливо та знижувати викиди, автоматично вимикаючи двигун, коли автомобіль зупинено. Однак Скотті Кілмер назвав цю функцію “одною з найдурніших і найнебезпечніших речей” через її вплив на знос автомобіля.

Механік показав, що більшість зносу двигуна відбувається при запуску агрегату. Він рекомендує завжди відключати систему start-stop, якщо вона встановлена у вашому автомобілі. Для цього потрібно знайти приховану кнопку, зазвичай позначену буквою “A” та стрілкою, на панелі приладів. Після вимкнення, система не буде автоматично вимикати двигун під час зупинки.

Скотті підкреслив, що це рішення допоможе зменшити знос двигуна, стартера та батареї. Механік рекомендував власникам автомобілів стежити за станом своїх машин та вживати заходів для запобігання зайвому зносу.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти