Експерти вказали водіям на фатальні помилки при очищенні лобового скла від льоду взимку

Зимова пора року диктує автомобілістам особливі вимоги щодо догляду за машиною. Серед них очищення лобового скла, яке за низьких температур має властивість покриватися льодом, що погіршує видимість та загрожує пошкодженням поверхні авто. Експерти компанії Halfords звернули увагу водіїв на низку фатальних помилок під час цієї процедури.

Зокрема дослідження показало, що деякі британські автовласники використовують окріп і навіть вогнемети для очищення лобового льоду від льоду. Робити це, звичайно, категорично не можна. Окрім того, що можна банально обпектися, різкий перепад температур може пошкодити скло. Є й інші помилки, які можуть зашкодити автомобілю:

1. Неправильне використання обігрівача:
Помилковий метод: Увімкнення максимальної потужності обігрівача одразу.
Експертна порада: Поступово підвищуйте температуру, спрямувавши потоки повітря безпосередньо на вікна, щоб уникнути перегріву.

2. Неправильне використання підручних засобів для очищення:
Помилковий метод: Використання неспеціалізованих предметів, таких як кредитні картки для видалення льоду.
Експертна порада: Використовуйте спеціальний скребок для льоду, щоб уникнути пошкодження вітрового скла. Рухайтеся зверху вниз та з боку на бік для чищення.

3. Вологість внутрішньої сторони скла:
Помилковий метод: Ігнорування необхідності осушення внутрішньої сторони скла.
Експертна порада: Використовуйте автомобільний осушувач повітря для мінімізації конденсату та запобігання утворенню льоду всередині автомобіля. Деякі кладуть біля скла сіль або котячий наповнювач, які добре вбирають у себе вологу.

4. Накопичення вологи на зовнішній стороні скла:
Помилковий метод: Ігнорування засобів для запобігання утворенню льоду.
Експертна порада: Використовуйте для обробки скла спеціальні гідрофобні речовини, антидощ та інші, які запобігають утворенню льоду.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти