Експерт назвав одну помилку під час продажу авто, яка зробить з водія жертву шахраїв

Генеральний директор ClickMechanic Ендрю Джервіс попередив водіїв про одну поширену помилку під час продажу авто. Він звернув увагу, що конфіденційні дані водіїв можуть бути використані, якщо вони не відключають від системи свої смартфони перед передачею ключів новому власнику.

Багато сучасних автомобілів оснащені різними вбудованими розважальними системами, до яких водії підключають свої гаджети по Bluetooth. Це дозволяє водіям відтворювати музику та приймати дзвінки в режимі гучного зв’язку. Однак помилка багатьох водіїв полягає в тому, що вони забувають відключити пристрій від системи під час продажу або повернення орендованого автомобіля.

Новий власник автомобіля може отримати доступ до широкого спектру конфіденційних даних, включаючи ім’я, контакти та історію навігації попереднього власника. Це може призвести до передачі особистих даних незнайомим людям, які можуть використовувати їх у шахрайських цілях.

Деякі компанії прокату автомобілів чистять систему після кожного водія, але багато автомобілістів повинні це робити самі. Власникам і водіям рекомендується видалити всі пов’язані з ними дані, такі як список контактів, адреси та місця призначення, а також коди гаражних воріт. Також можна скористатися опцією “Скидання налаштувань”.

Дослідження показало, що більше половини автомобілістів (51%) не відключали синхронізацію своїх телефонів перед продажем автомобіля, а 79% не видаляли свої дані з автомобіля назавжди.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти