6 фраз, які видають перекупа: як вирахувати спекулянта при купівлі авто

Купівля вживаного автомобіля може бути складним завданням, враховуючи можливе зношування та складну історію транспортного засобу. Найменше в таких ситуаціях хочеться мати справу з перекупниками та спекулянтами. Ці досвідчені торговці можуть використовувати різні маніпуляції, щоб максимізувати свій зиск за рахунок вашої недосвідченості. “Твоя машина” звертає увагу на шість поширених фраз, які чітко видають перекупів.

1. “Авто з одним попереднім власником”
Перекупи можуть наголошувати, що автомобіль мав лише одного попереднього власника, щоб створити враження, що він мав гарний догляд і не створить проблем. Однак це не гарантує надійність авто та не завжди може бути правдою. Краще додатково перевірити цю машину.

2. “Відмінний стан для свого віку”
Спекулянт вважає, що цією фразою наголошує на довговічності конкретного авто, але в першу чергу це характеризує продавця як досвідченого знавця автомобільного ринку.

3. “Кузов без дефектів”
Якщо машині кілька років? зберегти ідеальний стан кузова дуже складно. Така фраза іноді застосовується для приховування іржі, вм’ятин або неполадок, які не хочуть визнавати.

4. “Без вкладень. Сів і поїхав”
Незважаючи на обіцянки, автомобіль часто потребує серйозного догляду чи ремонту.

5. “Продам чи обміняю”
Перекупи часто відкриті для різних варіантів угод, щоб швидше позбавитися автомобіля. Цим вони, інколи самі того не підозрюючи, видають себе.

Дешеві та надійні автомобілі з пробігом: ТОП-10 моделей від експерта з економії

6. “Замінив мастило та свічки”
Фраза націлена на створення у покупця відчуття ретельного догляду та бережливості власника, але насправді заміна мастила та свічок – найпростіші і типові процедури перед продажем. Цей факт може приховувати серйозніші технічні проблеми.

Крім того, експерти рекомендують звертати увагу на дату розміщення оголошень про продаж вживаного автомобіля, а також, за можливості, на дату останньої перереєстрації транспортного засобу. Якщо оголошення висить довгий час у мережі і машина все ще не затребувана – значить, з нею можуть бути якісь проблеми. Якщо авто менше року тому змінило власника, виникає питання про цілі та причини продажу машини нинішнім власником.

Викликати підозру також мають поспіх продавця, який підганяє з оглядом авто, а також його розповіді про високу затребуваність авто та обіцянки зробити знижку за термінове укладення угоди. Все це може свідчити про намагання якомога швидше позбутися проблемної машини, доки продавець не виявив її недоліків.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти