Їзда на автомобілі під час дощу: 5 важливих правил, що не дозволять водіям потрапити в халепу

В найближчі дні Україну накриють щільні дощі, яка можуть зробити рух по дорогах більш складним і небезпечним. У зв’язку з цим водіям варти бути вкрай обачними та проявляти максимальну обережність під час керування автомобілем. Експерти порталу “Економічні новини” привели 5 основних правил, які допоможуть зробити подорож у дощ більш комфортною та безпечною.

Оцініть глибину затоплення: Під час сильного дощу дорогу може перетворитися на глибокий потік. Перше, що ви повинні зробити, помітивши проблему, – це спробувати знайти альтернативний маршрут. Оцініть глибину затоплення, придивляючись до бордюрів і інших дорожніх об’єктів. Більшість автомобілів мають кліренс від 15 до 17 см, тому не ризикуйте проїздити там, де вода глибше. Також слід пам’ятати, що під водою можуть приховуватися сміття, ями або відкриті стоки.

Слухайте двигун: Якщо двигун починає видавати незвичайний звук, заглушіть автомобіль і зверніться за допомогою до механіка, перш ніж знову заводити його. Вода, яка потрапила в двигун, може серйозно його пошкодити і призвести до дорогого ремонту.

Просущіть гальма після їзди в воді: Якщо ви проїхали через велику калюжу, існує ймовірність, що рідина потрапила в гальма, що також небажано. У цьому випадку вам буде здаватися, що вам потрібно сильніше натискати на відповідну педаль, і автомобіль буде довше гальмувати. Щоб висушити деталі гальмової системи, не зупиняйтеся, коли виїдете з води, але почніть рухатися повільно (зі швидкістю приблизно 10-25 км/год) і обережно натисніть на гальмо протягом 2-3 секунд чотири-п’ять разів, або поки не відчуєте, що гальма стають більш чутливими. Якщо це не допомагає, вам, швидше за все, знадобиться допомога професіонала.

Просушіть автомобіль: Мокрий автомобіль потрібно ретельно висушити. Найкращий варіант – залишити всі вікна та двері відкритими, щоб в салон автомобіля надходив свіжий повітря. Щоб полегшити процес, зніміть килимки. Проте не залишайте двигун включеним, оскільки він не нагріває автомобіль настільки, щоб суттєво прискорити висихання. Замість цього можна використовувати автомобільний вентилятор, але його доведеться купувати окремо.

Утримуйте безпечну швидкість: Зайвий вологий шар на дорозі сповільнює гальмування, тому важливо не перевищувати швидкість на мокрій дорозі. Крім того, таким чином ви не побризкаєте пішоходів по вашій смузі і не заслужите собі погану репутацію водія-хулігана.

Водіння в дощову погоду може бути викликом, але дотримання цих правил допоможе вам зберегти безпеку на дорозі і уникнути небажаних незручностей. Будьте розумними водіями та дотримуйтеся правил безпеки.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти