Для чого досвідчені водії возять в автомобілі пляшечку спирту

Автомобілісти з досвідом знають, що крім стандартного набору в машині, такого як аптечка, вогнегасник та запасне колесо, існують інші корисні предмети, які можуть істотно полегшити життя при експлуатації авто. Один з таких предметів — пляшечка зі спиртом.

Експерти зазначають, що етанол, що міститься у спирті, може бути використаний для запобігання запотіванню вікон автомобіля. Це особливо важливо, коли конденсат погіршує видимість для водія у лобовому склі. Крім того, спирт може стати в нагоді для розморожування дверних замків і гумових ущільнювачів. Обробка замкових свердловин етанолом допоможе швидко розтопити змерзлу воду.

Важливо, що слід уникати використання технічного спирту для цих цілей, оскільки він токсичний. Його випаровування в закритому салоні автомобіля можуть призвести до отруєння. Також водіям слід усвідомлювати, що запах спирту в салоні автомобіля може спричинити підозри у співробітників поліції щодо тверезості водія.

У результаті звичайна пляшечка зі спиртом стає невід’ємним атрибутом досвідчених водіїв, допомагаючи їм ефективно справлятися з різними ситуаціями та підтримувати автомобіль у хорошому стані.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти