Ісландські водії розкрили свій секрет боротьби зі замерзанням лобового скла автомобіля взимку

З настанням зими українські автомобілісти стикаються з масою сезонних викликів, одним з яких є зледеніння лобового скла та інших вікон автомобіля. Нерідко водіям доводиться коригувати свій ранковий графік, приділяючи додатковий час очищенню машини від льоду та снігу.

В Ісландії, як відомо, проблема низьких температур є більш розповсюдженою. У зв’язку з цим місцеві водії давно знайшли способи адаптуватися до суворих умов. Зокрема, експерти з водіння з ісландської компанії Lotus Car Rental розкрили секрет, як тамтешнім водіям вдається уникати зледеніння їхніх автомобілів, зокрема лобового скла. До того ж, цей лайфхак дозволяє заощадити гроші та час.

Так, ісландці рекомендують підготувати напередодні ввечері перед поїздкою розчин із суміші води та оцту. Рідина слід розпорошити на автомобіль перед морозною ніччю. Це запобіжить зледеніння лобового скла у вашій машині.
Справа в тому, що температура замерзання оцту набагато нижча, ніж у води, що робить його відмінним засобом проти зледеніння. Вода не має можливості осісти і замерзнути поверх оцту – при змішуванні з водою ймовірність утворення інею менше, а значить, ви не витрачатимете купу часу на зіскоблювання льоду з вітрового скла вранці.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти