Експерт дав водіям просту пораду, як заощадити 2000 гривень на заправці авто

В умовах підвищення цін на бензин і дизельне паливо в Україні, а також загрози дефіциту палива на АЗС через нестабільну ситуацію в країні, питання економії на заправці автомобіля стало особливо актуальним для українських водіїв. У цьому зв’язку дуже доречною може виявитись проста, але дієва порада від британських експертів.

Засновник страхової компанії Ripe Motorhome Insurance Джон Уїзі звернув увагу на недавнє дослідження проекту TyreSafe, в рамках якого вдалося встановити, що падіння тиску в шинах на 0,4 бар підвищує витрату палива на 3%.

Комусь може це здатися мізерним показником, але, за підрахунками експертів, за рік британські водії втрачають через це понад 43 фунти стерлінгів (близько 2000 гривень за актуальним курсом). Уізі зазначає, що погляд на сухі цифри дає зрозуміти, що перевірка тиску в шинах перед кожною поїздкою може бути надзвичайно рентабельною протягом року. Він нагадав, що шинний манометр коштує недорого (в Україні його можна купити за ціною від 30 гривень), а користь від нього — величезна.

У TyreSafe зазначають, що недостатньо накачані шини вимагають від автомобіля більшого зусилля на поворотах, що призводить до додаткової витрати палива. При цьому експерти також висловили побоювання з приводу небезпеки експлуатації приспущених коліс. Так, вони попереджають, що шини, з рівнем тиску на 20 відсотків нижчими за норму, вважаються «небезпечними для експлуатації». Якщо тиск нижчий за норму на 40 відсотків, то це вже вважається «дуже небезпечним» явищем.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти