Взимку деяким українським водіям загрожують додаткові штрафи: за що саме

З настанням зими українські водії мають бути особливо уважними, щоб уникнути додаткових штрафів. Винятком не є автомобілісти, які з якоїсь причини опинилися в Польщі. З початку війни до цієї країни виїхали мільйони українців, багато хто з них на машині. У зв’язку з цим їм слід знати про додаткові штрафи взимку:

50 злотих (11 євро або 456 гривень): Водіям, які заводять автомобіль та залишають його прогріватися, може бути виписаний штраф у розмірі 50 злотих.

300 злотих (69 євро або 2740 гривень): За початок очищення автомобіля після його запуску водіям загрожує штраф у розмірі 300 злотих.

300 злотих та 8 штрафних балів: Якщо фари автомобіля не очищені від снігу, водій може отримати штраф у розмірі 300 злотих та 8 штрафних балів.

500 злотих (114 євро або 4 566 гривень) та 8 штрафних балів: За неочищені номерні знаки на автомобілі водієві загрожує штраф у розмірі 500 злотих та 8 штрафних балів.

3000 злотих (685 євро або 27 398 гривень): За недостатньо очищений від снігу автомобіль, який виїжджає на дорогу, водієві може бути виписаний штраф у розмірі 3000 злотих.

Ці штрафи запроваджуються з метою забезпечення безпеки дорожнього руху в умовах зими та гарантування, що транспортні засоби перебувають у робочому стані для запобігання аваріям. Українським водіям, які тимчасово перебувають у Польщі, слід бути уважними до цих правил і уникати додаткових витрат на штрафи.

Джерело InPoland
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти