Інакше штраф 17 000 гривень: хто з водіїв в Україні має оформити другу страховку

Кожен водій в Україні знає, що, на додаток до посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, він повинен мати при собі поліс обов’язкового страхування автоцивільної відповідальності («автоцивілка»). Однак є одна категорія водіїв, яким, окрім цього, потрібно оформити персональну страховку.

Так, відповідно до статті 7 Закону України “Про страхування” до обов’язкового виду страхування віднесено особисте страхування від нещасних випадків на транспорті. Обов’язок оформити таку страховку поширюється на водіїв, які здійснюють транспортні перевезення згідно з Положенням, затвердженим постановою КМУ від 14.08.1996 №959.

Відповідно до цього Положення особистому страхуванню підлягають водії, зайняті на транспортних пасажирських перевезеннях, що робить наявність поліса обов’язковим під час обслуговування поїздок. Застрахованими вважаються водії, а страхувальниками – юридичні особи чи підприємці, власники транспортних засобів чи користувачі згідно з договорами оренди.

Відсутність у водія такого поліса тягне за собою штраф у розмірі 17 000 гривень, проте відповідальність несе юридична особа чи підприємець, який здійснює перевезення. Обов’язок забезпечити водія цим полісом лежить на перевізнику. Перевірка наявності особистого страхового поліса водія та застосування штрафу здійснюються підрозділами Укртрансбезпеки.

Таким чином, водій, який здійснює пасажирські перевезення, повинен мати при собі поліс особистого страхування водія, оформлений на перевізника, під загрозою накладення штрафу у разі порушення цієї вимоги.

Джерело Дорожній адвокат
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти