6 фраз, які водієві категорично не можна говорити під час зупинки на блокпосту

Військовий стан країни вимагає від кожного громадянина особливої пильності та дотримання інструкцій правоохоронних органів. Важливо пам’ятати, що на блокпостах у такі періоди діють особливі заходи безпеки, і водіям слід виявляти максимальну співпрацю, щоби не нарватися на неприємності.

Проте є певні фрази, які військовим та поліцейським на блок-посту можуть здатися підозрілими чи навіть загрозливими. У цій статті “Твоя Машина” пропонує розглянути 6 фраз, які водієві категорично не слід говорити після зупинки на блок-посту під час воєнного стану.

“Пропустіть мене, я поспішаю!”
Незважаючи на ваш поспіх, важливо пам’ятати, що на блок-постах перевіряється безпека та ідентифікація всіх, хто проїжджає. Краще виявити розуміння та співпрацю. Зухвалість водія може викликати негативну реакцію у силовиків.

“Це не ваша справа, що в мене в салоні/багажнику”
Військові та поліцейські в період воєнного стану можуть проводити більш ретельні перевірки та огляд автомобіля на випадок перевезення заборонених предметів. Заяви про конфіденційність можуть спричинити підозри.

“Я не надаватиму документів. У мене з ними все гаразд”
Відмова від надання документів на блок-посту може бути розцінена як непокора закону та викликати зайві підозри. Співпраця з правоохоронними органами є важливою в даному контексті.

“Я зараз подзвоню впливовим друзям, у вас будуть неприємності”
Спроби використовувати знайомства, щоб уникнути перевірок або створення особливого статусу, можуть викликати невдоволення і навіть посилити увагу до вашої персони.

“У нас немає війни!”
Незважаючи на відсутність статусу оголошеної війни, в Україні йдуть запеклі бойові дії, в яких Росія не гребує використовувати будь-які методи та способи, щоб нашкодити Силам оборони та цивільному населенню. Нерозуміння ситуації та агресія водія може викликати у військових чи поліції зайве роздратування та підозри у вашій законослухняності.

“Я зараз поїду і нічого ви мені не зробите”
Загроза залишити місце зупинки без дозволу може бути сприйнята як реальна загроза безпеці та провокація. Збройні силовики на узводі можуть відреагувати на неї найрішучішим чином, у тому числі помилково прийнявши вас за злочинця чи диверсанта.

Також водіям не рекомендується демонструвати зневагу роботою силовиків або жартувати з них, навіть для того, щоб “розрядити обстановку”. В умовах агресивної війни та активної диверсійної діяльності жарти про те, що ви “терорист” або везете в багажнику “бомбу”, можуть обернутися для вас найтрагічнішими наслідками. Найкраще поставитися до перевірки максимально серйозно та відповідально, дати поліції та військовим зробити свою роботу та без зайвих проблем вирушити далі у своїх справах.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти