Водіям розвінчали один популярний міф про економію палива: ніколи не робіть цього

У постійно мінливому світі зростаючих цін на бензин з’являється безліч порад щодо економії палива. Однак важливо розрізняти дійсно ефективні рекомендації та ті, які можуть завдати шкоди вашому автомобілю. Експерти порталу Hyser розглянули поширений міф про те, що їзда з наполовину порожнім баком заощаджує паливо.

Міф: Їзда з наполовину порожнім баком знижує вагу автомобіля та заощаджує паливо.

Експерти стверджують, що цей підхід може призвести до небажаних фінансових витрат. Ідея полягає в тому, що менший обсяг палива означає меншу вагу автомобіля, що, своєю чергою, має призвести до економії палива. Однак вплив повітря в баку на випаровування палива часто не береться до уваги.

Коли у вас в баку мало палива, внутрішній обсяг повітря, що залишається, збільшується. Це призводить до прискореного випаровування бензину. Навіть бензинові баки спроектовані з внутрішнім “дахом”, що запобігає зайвому випаровуванню. Коли бак наполовину порожній, цей ефект посилюється.

Реальність: Заправляйтеся, коли бак наполовину сповнений.

Експерти рекомендують не відкладати заправку до останнього моменту, коли лампочка бензину загориться. Розумнішим рішенням буде заправлятися, коли бак наполовину сповнений. Це не лише допоможе уникнути зайвих витрат на паливо, а й забезпечить ефективніше використання ресурсів. Таким чином, слід уникати міфу про напівпорожній бак і віддати перевагу більш раціональним методам управління паливним балансом в автомобілі.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти