Водіям розповіли, як швидко прогріти машину взимку

Фахівці в галузі автомобільних технологій попереджають водіїв про помилки, які можуть уповільнити процес прогрівання автомобіля в холодну пору року. Деякі водії, прагнучи швидко прогріти машину після морозної ночі, можуть робити неправильні дії.

Однією з найпоширеніших помилок є встановлення обдування “пічки” на максимум. Експерти зазначають, що для ефективного прогрівання салону необхідно, щоб двигун також добре прогрівся. Тому встановлення максимальної потужності обдування може бути неефективним. Рекомендується використовувати мінімальну швидкість обдування або режим Auto на системі клімат-контролю.

Ще одна помилка – ігнорування режиму рециркуляції повітря. Ця функція дозволяє заощадити паливо, тому що повітря в салоні може бути на кілька градусів тепліше, ніж на вулиці. Використання рециркуляції повітря дозволяє системі поступово догрівати повітря, знижуючи витрату палива.

Також зазначається, що прогрівання двигуна після запуску здійснюється на підвищених оборотах від 3 до 5 хвилин у сучасних автомобілях. Після цього можна починати рух, і двигун ефективніше нагріватиме охолоджувальну рідину при роботі на середніх оборотах.

Дотримуючись цих рекомендацій, водії можуть не тільки швидше прогрівати автомобіль, а й знижувати витрати палива в цьому процесі.

Джерело Апостроф
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти