Водіям пояснили, чому категорично не можна піднімати двірники під час снігопаду

Багато автовласників звикли піднімати повідки “двірників” на своїх машинах, особливо в періоди, коли снігопади стають звичайним явищем. Мета такої дії – уникнути примерзання гумок склоочисників до лобового скла. Однак, на практиці це може призвести до більш серйозних проблем.

Насправді “двірники” до скла притискаються спеціальними пружинками, захованими в основі кожного повідця. Піднімаючи повідці і залишаючи їх у такому положенні, ми розтягуємо ці пружини до максимальних значень, що призводить до втрати пружності. Чим довше вони у подібному становищі, то швидше зменшується їх ефективність.

Серйозний вплив на якість роботи “двірників” робить зусилля, з яким гумка очищувача притискається до скла. З ослабленою пружиною повідець навіть дорогі гумки можуть розмазувати бруд, не справляючись зі своїм завданням.

Таким чином, хоча піднімання “двірників” може запобігти примерзанню до скла, воно створює серйозніші проблеми, виводячи з ладу механізм роботи склоочисників. Найкраще зробити роботу “двірників” безперешкодною – активно очищати скло від снігу та льоду.

Джерело MMR
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти