Автомобілістам пояснили, як правильно обрати акумулятор для машини

Автомобільний акумулятор – це не просто пристрій для запуску двигуна, а й джерело енергії для різних електросистем у сучасних автомобілях. Під час вибору та заміни акумулятора необхідно враховувати декілька ключових аспектів. Експерти порталу “Думка” надали рекомендації, як правильно підібрати та встановити акумулятор, враховуючи основні критерії.

Гелеві, AGM або стандартні свинцево-кислотні батареї слід суворо дотримуватися типу акумулятора, вказаного в посібнику з експлуатації автомобіля. Неправильна заміна може зменшити робочий ресурс до 50%.
Місткість визначає час, протягом якого акумулятор здатний подавати необхідний струм. Рекомендовано не відхилятися від встановленого значення більш ніж на 10%, щоб не перевантажувати систему.

Стартовий струм повинен відповідати заводському значенню або бути трохи більшим. Це забезпечить швидкий старт в холодну погоду, при маслі, що загуснула, або маленьких неполадках з двигуном.

Розміри АКБ тісно пов’язані з ємністю акумулятора, тому їх потрібно вимірювати та підбирати відповідним чином.

Полярність буває прямою чи зворотною, слід підбирати відповідно. За наявності місця та довгих проводів можна підлаштувати.

Корпус азіатський або європейський – у них різне розташування клем. Також важливо врахувати тип кріплення: зверху чи знизу.

Коли замінити акумулятор:

Повільний старт:
Якщо стартер працює повільно, це може бути ознакою виснаження акумулятора.

Тьмяне освітлення приладів:
Погіршення освітлення в салоні або періодичне вимкнення навігаційних пристроїв може вказувати на проблеми з акумулятором.

Проблеми із запуском:
Зниження напруги та струму може спричинити труднощі при запуску двигуна.

Регулярна діагностика та технічне обслуговування допоможуть виявити проблеми з акумулятором на ранніх стадіях та запобігти неприємним ситуаціям.

Джерело Думка
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти