Водіям розповіли, як за 4 кроки самому витягнути автомобіль, що застряг у снігу

З настанням зими в Україні водіям доводиться стикатися із викликами обслуговування автомобіля. Навіть тим, чий автомобіль зазвичай знаходиться на вулиці, доводиться займатися очищенням від снігу та вранці розморожуванням. Однак ніхто не застрахований від снігових заметів на дорогах, тому важливо знати, як звільнити свій транспорт із пастки.

Експерти OBOZREVATEL діляться кількома порадами, які допоможуть вам швидко впоратися з ситуацією, не викликаючи додаткової допомоги.

Розчистіть простір навколо шин:
Якщо ваше авто застрягло, спробуйте видалити сніг та лід з-під провідних коліс. Звільніть кілька метрів перед та за колесами, щоб легше було “розкачувати” автомобіль вперед і назад. Переконайтеся, що сніг під передньою або середньою частиною автомобіля прибраний, особливо якщо його висота перевищує дорожній просвіт.

Розкачайте авто, щоб вибратися з пастки:
Обережно перемикайтеся з передачі на задній хід, щоб усунути з коліс частину снігу. Увімкніть передачу, рухайтеся вперед і назад кілька разів. Будьте обережні, щоб не пошкодити трансмісію, та використовуйте гальма на піку кожної спроби.

Не застосовуйте грубої сили:
Не намагайтеся форсувати рух. Злегка натискайте на педаль газу, а потім відпускайте. Повторюйте цей процес, щоб посилити рух. Не використовуйте грубу силу, а прагнете плавних і контрольованих рухів.

Збільшіть зчеплення під шинами:
Якщо попередні заходи не допомогли, спробуйте покращити зчеплення шин із дорогою. Розсипте перед і після коліс пісок, сіль, бруд або навіть наповнювач для котячого туалету. Це може допомогти вам краще впоратися із буксуванням.

Якщо ніщо з перерахованого вище не допомагає, не соромтеся викликати допомогу. Завжди майте при собі аварійні знаки та телефонні номери служб, які можуть допомогти. І, по можливості, уникайте далеких поїздок у снігові дні.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти