4 причини, чому водіям іноді потрібно вичавлювати газ «у підлогу»

Експерти підказують, що іноді “газ у підлогу” не тільки приносить задоволення водіям, але також може бути корисним для здоров’я вашого автомобіля. На тлі поширеної думки про те, що дбайливе водіння продовжує термін служби автомобіля, фахівці виділяють чотири причини, через які періодична їзда з повністю відкритою дросельною заслінкою може виявитися досить вигідною. Йдеться не тільки про помітні маневри та швидкісні перегони, а про регулярне “прожарювання” двигуна, яке може принести ряд користі власникам автомобілів, особливо з пробігом.

1. Запобігання маслтильному голодуванню: Низькі обороти двигуна можуть викликати збільшене навантаження на систему мастила, що призводить до мастильного голодування. Їзда з повним відкриванням дросельної заслінки може підтримувати оптимальний тиск оливи та запобігати проблемам.

2. Менший знос кривошипно-шатунного механізму: Збільшення обертів двигуна також збільшує навантаження на компоненти кривошипно-шатунного механізму, що може запобігти їх зносу та зменшити ризик провороту вкладишів коленвала.

3. Очищення камер згоряння: Підвищені оберти допомагають очищати камери згоряння та запобігають утворенню нагару на свічках запалювання, що є важливим для ефективної роботи двигуна.

4. Продування турбіни: Для автомобілів з турбонаддувом високі обороти можуть допомогти продувати деталі турбіни, запобігаючи накопиченню відкладень та забезпечуючи її більш ефективну роботу.

Важливо пам’ятати, що необхідно дотримуватися розумного балансу і уникати частого використання цього режиму. Періодичне збільшення обертів може мати позитивний вплив на стан двигуна, покращивши його продуктивність та термін служби.

Джерело MMR
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти