Що трапиться з бензином у паливному баку при тривалому простої автомобіля

Дізнайтеся, чому бензин може втрачати свої властивості, якщо автомобіль довго не використовується, і як це впливає на його працездатність. Експерти розповіли, що буде з паливом за тривалого простою і як із цими наслідками боротися.

Процеси, що впливають на бензин:
Бензин, як і будь-яке паливо, має обмежений термін придатності, схильний до процесів зміни характеристик. Ці процеси включають випаровування, розпад присадок та окислення, які знижують октанове число і можуть спричинити утворення осаду. Не лише герметичність зберігання, а й матеріали бензобака можуть прискорювати процес окислення, особливо латунь та мідь.

Наслідки використання застарілого палива:
Дослідження показують, що використання застарілого бензину може призвести до утворення нагару та смол у паливній системі та на стінках циліндрів двигуна. Це негативно позначається на продуктивності, динаміці та витраті палива автомобіля.

Рекомендації для вирішення проблем:
Для боротьби з проблемами, спричиненими застарілим паливом, рекомендується розбавити його новим, що має більш високе октанове число. Це допоможе “розтопити” осад і очистити паливну систему. Важливо зауважити, що у бочці паливо зберігає свої характеристики протягом двох років, а у металевій каністрі – протягом одного року.

Підтримуйте якість бензину у баку, розумійте процеси старіння палива та забезпечуйте правильну експлуатацію для збереження оптимальної працездатності вашого автомобіля.

Джерело Hyser
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти