Українським водіям розповіли, як мити машину взимку і коли робити це категорично не можна

Зима ставить перед власниками автомобілів безліч завдань, і одне з найважливіших – правильне миття машини за мінусових температур. Експерти “Апостроф” пропонують свої рекомендації, щоб ваш автомобіль залишався чистим та безпечним навіть у мороз.

Коли миття машини взимку неприпустимо?

Якщо термометр показує -20 градусів і нижче, забудьте про миття – це може призвести до пошкодження покриття та пластикових деталей авто.

Основні правила зимового догляду за автомобілем:

– Уникайте різких температурних перепадів: чекайте, доки кузов повністю висохне в гаражі, перш ніж виїжджати на холод.

– Не використовуйте ручне гальмо відразу після миття: дайте тросу не менше 24 годин на просушування, щоб воно не замерзло.

– Особлива увага фар і дзеркал: переконайтеся, що вони повністю звільнені від вологи, щоб уникнути тріщин від морозу.

– Застосування WD-40 після миття: це допоможе захистити петлі, дверні отвори, ущільнювачі та замки.

Для зимового миття машин краще вибирати спеціалізовані мийки з комфортною температурою всередині та використанням спеціальних миючих засобів. Вода має бути теплою (30-40 градусів), щоб уникнути ризику тріщин на склі від гарячої води.

Самостійне миття машини в мороз є складним заняттям і вимагає швидкого та акуратного підходу, щоб уникнути проникнення води в щілини та тріщини. Рекомендується мити машину раз на 1-2 тижні, залежно від частоти використання. Для усунення надлишків вологи відкрийте всі двері та багажник на кілька хвилин.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти