В Україні водіїв безпричинно штрафують на 17 тисяч: адвокат розповів, як уникнути цього

Найчастіше водіїв зупиняють на дорозі без вагомих підстав, особливо це відбувається на дорожніх блокпостах. Іноді водіям не пояснюють їхні права, але проводять перевірку на наявність алкоголю в крові, вилучають посвідчення водія та направляють їх до суду. Адвокат Роман Симутін поділився порадами в Telegram про те, як уникнути штрафу у розмірі 17 тисяч гривень та заборони на рік керування.

Ось кілька порад для водіїв, щоб бути в курсі своїх прав та уникнути небажаних наслідків:

1. Не йдіть до суду без адвоката: У більшості випадків без професійної допомоги адвоката ви можете програти справу і бути зобов’язаними сплатити штраф.

2. Слідкуйте за повідомленнями про виклик до суду: Обов’язково контролюйте їх через Реєстр судових рішень, оскільки інколи рішення можуть бути винесені без вашої участі.

3. Вимагайте сертифікат і свідоцтво про повірку драгера: Перед тим, як погодитися на дихання в драгер, переконайтеся, що поліцейський має ці документи, оскільки їх відсутність може вплинути на законність результатів.

4. Дихайте в драгер двічі і з новим мундштуком: Це може показати різницю в результатах. Обов’язково відзначайте це у протоколі, якщо результати різняться.

5. Вимагайте обстеження у лікарні із забором крові: У разі незгоди з результатами драгера, можете вимагати біологічне обстеження у медичному закладі.

6. Вкажіть свідоцтво медперсоналу у протоколі: Якщо медичний персонал був присутній під час обстеження, обов’язково вкажіть це у протоколі.

7. Звертайте увагу на підписи свідків: Переконайтеся, що свідки підписують лише достовірні факти у протоколі, оскільки поліція інколи вносить вигадані відомості.

8. Дотримуйтесь двогодинного ліміту для огляду: Якщо вас не оглядали протягом двох годин з моменту зупинки, дії поліції можуть бути незаконними. Вкажіть це у протоколі.

Дотримання цих порад може допомогти вам захистити свої права та уникнути серйозних штрафів та обмежень у керуванні у разі зупинення та перевірки поліцією на стан алкогольного сп’яніння. Важливо пам’ятати, що консультація з адвокатом завжди може бути корисною за таких ситуацій.

Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти