Як вберегтися від афери при купівлі машини: дві важливі деталі, які варто перевірити

В епоху зростання цін на нові автомобілі, важливо переконатися, що ви не станете жертвою шахрайства. Популярний користувач TikTok @chequanxiaoqiao ділиться порадами про те, як уникнути втрат при покупці нового автомобіля, звертаючи увагу на дві критично важливі деталі.

1. Перевірка дати виготовлення на заводській табличці:
Відкрийте пасажирські двері та перевірте дату виготовлення на заводській табличці. Ці таблички зазвичай знаходяться на дверях водія чи пасажира чи під капотом. Вік вітчизняних автомобілів не повинен перевищувати трьох місяців, імпортних – шість місяців. Якщо машина старша, то вона могла тривалий час зберігатися на складі. Відсутність на автомобілі заводської таблички може вказувати на спробу приховати історію автомобіля.

2. Перевірка дати виробництва шин:
На шинах вказано чотиризначний код, що означає дату їхнього виробництва. Наприклад, “2123” означає, що шина була зроблена на 21-му тижні 2023 року. Шини повинні бути старшими, ніж дата виготовлення автомобіля. Невідповідність дат може вказувати на те, що шини були замінені після нещасного випадку.

Ці два прості, але важливі кроки допоможуть вам переконатися в справжності та якості вашого нового автомобіля. Проведення цієї п’ятихвилинної перевірки може заощадити тисячі доларів і вберегти від покупки автомобіля з прихованими дефектами.

Джерело Express
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти