Штраф 116 тисяч гривень: де водіям не можна навіть стояти поряд із машиною у п’яному вигляді

Як правило, водії транспортних засобів мають невиразне уявлення про те, що на них чекає за водіння у п’яному вигляді. Нерідко хтось із них і зовсім намагається «пропетляти», не замислюючись про можливі наслідки для себе та оточуючих. У зв’язку з цим автомобілістам не зайвим буде дізнатися, що іноді жорстке покарання можна понести лише за те, що ти стоїш біля машини у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

У Британії діє закон, за яким така поведінка водія може бути розцінена як намір сісти за кермо. Його можна також довести наявністю ключів у замку запалювання, знаходженням усередині автомобіля, але не за кермом.

Існуючі правила передбачають можливість накладення штрафів до 2500 фунтів стерлінгів (близько 116 тисяч гривень за актуальним обмінним курсом) за перевищення ліміту алкоголю в крові водія, що знаходиться безпосередньо біля автомобіля. Поліція має право звинуватити водія у водінні у нетверезому вигляді, навіть якщо він ніколи не сідав за кермо.

Порушники можуть зіткнутися з тюремним ув’язненням до трьох місяців, штрафами до 2500 фунтів стерлінгів та позбавленням права на строк не менше року. Тому важливо пам’ятати про безпеку себе та інших учасників дорожнього руху, особливо у святковий сезон, та утримуватися від алкоголю, якщо є намір сісти за кермо.

Джерело The Sun
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти