5 речей, які водіям категорично не можна робити під час завірюхи

Взимку, особливо в умовах снігових бур, безпека на дорогах стає першочерговим завданням для автолюбителів. Несприятливі погодні умови вимагають від водіїв особливої пильності та акуратності. Розгляньмо, які дії слід уникати під час завірюхи, щоб забезпечити безпечний рух на дорогах України.

1. Ігнорувати технічний стан автомобіля
Важливо підтримувати справний технічний стан автомобіля, особливо за умов зимової погоди. Перед виїздом у снігопад необхідно переконатися, що ваш автомобіль оснащений зимовою гумою і в ньому немає несправних фар, зламаних двірників або ненадійних гальм. Інакше ви ставите під загрозу себе, пасажирів та інших учасників дорожнього руху.

2. Керувати агресивно чи «по-літньому»
Взимку необхідно адаптувати свій стиль водіння під погодні умови. Слід дотримуватися великої дистанції між автомобілями, забути про різкі маневри та попередньо гальмувати, виконувати всі маневри плавно і без ривків. Висока швидкість збільшує ризик аварій, тому важливо знизити швидкість і збільшити дистанцію до машин, що йдуть попереду.

3. Їздити на засніженому або зледенілому автомобілі
Перед початком руху необхідно повністю очистити автомобіль від снігу та забезпечити хороший огляд довкола. Заслонені вікна чи дзеркала можуть призвести до непередбачуваних ситуацій на дорозі.

4. Нехтувати прогріванням двигуна
У холодну погоду двигун автомобіля повинен бути належним чином прогрітий перед початком руху. Електроніка підтримує високі обороти двигуна на неодруженому ходу, що робить старт з місця важким на слизькій дорозі. Прогрівання двигуна допомагає уникнути подібних проблем.

5. Бути неготовим до зимової погоди
У зимових умовах у багажнику автомобіля слід мати необхідне обладнання для поправки з форс-мажорними обставинами. До цього списку включаються: лопата, скребок, трос, дроти для прикурювання, ланцюг на колеса, знаки аварійної зупинки, тепла куртка, термос з гарячим напоєм та павербанк для телефону.

Зимові умови на дорогах вимагають від водіїв особливої обережності та підготовки. Дотримання простих правил і уникнення зазначених вище помилок допоможуть зробити ваші поїздки безпечнішими та комфортнішими в період снігових бур. Важливо пам’ятати, що за поганої погоди краще утриматися від поїздок і вибрати безпеку.

Джерело Styler
Не пропустіть

Цей веб-сайт використовує файли cookie щоб вам було зручно користуватися сайтом. Прийняти